image/svg+xml

Press release City of Mechelen (Dutch)

By:

Press release City of Mechelen (Dutch). Hercules Trophy brengt 400 bedrijfsteams naar Mechelen voor sportieve competitie.

Dit jaar gaat de Hercules Trophy door op 9, 16 en 23 juni in het provinciaal domein De Nekker en de Nekkerhal in Mechelen. Meer dan 400 teams van bedrijven nemen het tegen elkaar op in een uitdagende competitie met 12 sportieve en soms verrassend ludieke uitdagingen.

De stad Mechelen ondersteunt dit initiatief. Hercules Trophy biedt de stad in ruil voor de publiciteit drie ploegen aan. “We geven de werknemers van de drie bedrijventerreinen Mechelen-Noord, Mechelen-Zuid en Ragheno de kans om deel te nemen. De Hercules Trophy is een uitstekende gelegenheid om Mechelse bedrijven beter met elkaar te laten kennismaken in een informele context en zo doen we aan teambuilding tussen de bedrijven op de bedrijventerreinen. Dit is voor hen ook een zeer belangrijk netwerkevent, maar het plezier staat centraal”, zegt schepen van Economie Caroline Gennez (sp.a).

De Hercules Trophy werd 13 jaar geleden opgericht door Mechelaar Yves Vekemans. Mede onder impuls van Inge Van Belle is het concept intussen uitgegroeid tot een groots evenement, bekend tot ver buiten de landsgrenzen. De voorbije twaalf jaar hebben al meer dan 5000 teams van 600 verschillende bedrijven uit meer dan 40 landen deelgenomen aan Hercules Trophy’s in binnen- en buitenland. Caroline Gennez: “De Hercules Trophy is ook een echt Mechels succesverhaal: op enkele jaren tijd is dit van een uit de hand gelopen hobby uitgegroeid tot een Mechels bedrijf dat jaar na jaar groter wordt en intussen al in zeven landen actief is. Bovendien zorgt de Hercules Trophy er ook voor dat duizenden werknemers van verschillende bedrijven kennismaken met onze stad.

” Dit jaar staan onder meer blobbing, cross country, karting, skatey, floating survival, kano, truck pull, pole soccer op het menu van de Trophy. Inge Van Belle: “Ook dit jaar merken we dat de combinatie van sport, business en fun een grote aantrekkingskracht blijkt voor bedrijven – ondanks de recessie. Nieuw sinds dit jaar is de maatschappelijke dimensie die geïntegreerd wordt in de Hercules Trophy. Voor elke deelnemer schenken we met onze Foundation 1 euro aan het goede doel, in dit geval Special Olympics (Olympische Spelen voor atleten met een verstandelijke handicap). Via de Herculix Foundation proberen we in elk land waar de Hercules Trophy georganiseerd wordt via sport fysiek en mentaal welzijn te promoten en een katalysator te zijn voor sociale verandering en integratie. Naar aanleiding van de Hercules Trophy kunnen deelnemende teams ook online fondsen werven voor hun eigen sociale projecten. Dit is meteen een mooi staaltje van de nieuwe crowdfunding tendens.” Hercules Trophy is ook een van de drijvende krachten achter het team dat de Special Olympics Europe Eurasia Summer Games 2014 in Antwerpen organiseert (website: so2014.com). In september 2014 zal Antwerpen fungeren als gaststad voor deze Special Olympics en ontvangt daarvoor delegaties uit 58 verschillende landen gedurende 13 dagen.

Herculean Alliance